Opplev Oslomarka fra hesteryggen

Er du en godt øvet rytter som mestrer hesten i galopp?
Bli med og opplev marka fra hesteryggen!

Vi tilbyr 3- og 5- timers rideturer i fantastiske Oslomarka.
Turene arrangeres mange lørdager og søndager året rundt.
Tre ryttere som rir på en grusvei i skogen
Dashboard mockup
Slik fungerer det

Om rideturene

Når: Lørdager og søndager kl. 10:00, oppmøte kl. 09:30
Egen hjelm må tas med!
Det gis ikke famile- eller søskenrabatt på rideturer.
Faste rideskoleelever får kr 300,- i rabatt
Pris 3-timers tur: Kr 900,- pr. person.
Pris 4-5-timers tur: Kr 1 200,- pr. person.
Vi har mulighet til å sette opp turer etter ønske.
Ta kontakt på booking@alnaridesenter.no for tilbud og avtale.

Bli med oss på ridetur i Oslomarka

I helgene arrangerer vi 3- og 5-timers rideturer i Østmarka og Lillomarka. Vi anbefaler turene i Lillomarka for erfarne ryttere som har vært med oss i Østmarka tidligere.
Pause der hestene får gresse litt
Fremme ved Mariholtet og Elvågå
På vei ut gjennom parken
Leder og deltager på tur
Tur i Lillomarka
To ryttere på tur på snødekket skogsvei
Turene

Dette er turene våre

Les mer om våre 3- timers og 5-timers turer i Østmarka og Lillomarka.
3-timers tur

Østmarka

Alnas klassiker som mange blir med på mange ganger.

Vi rir ut fra Alna ridesenter og skritter ca. 10 minutter på asfalt og gjennom et industriområde før vi kommer inn i Østmarka ved Lindebergåsen. Derfra er det flotte skogsveier som tar oss inn til turveien opp til Mariholtet. Her er det mange rette fine strekninger der det er muligheter for trav og galopp avhengig av føre og hvor mange folk som er ute på tur.

På veien tilbake rir vi ut av skogen ved Sørli, gjennom et hyggelig villaområde og over E6 på en gangbru tilbake til Alna ridesenter.

Dashboard mockup
5-timers tur

Østmarka

Denne starter som 3-timersturen, men halvveis opp mot Mariholtet tar vi av mot Bjørndalsveien. Ved Ekerud utfartsparkering rir vi inn i skogen, forbi Lintjern og videre helt opp til Elvåga Demning. Her er det fin og bred skogssti med muligheter for trav og galopp, om føre og antall folk som er ute på tur tillater det.

På veien hjemover passerer vi Mariholtet Sportsstue. Her kan hestene gresse og vi kan spise matpakke. Dobesøk er også mulig. Etter rasten rir vi ned til Ellingsrud Gård, gjennom et villaområde og tilbake til Alna ridesenter.

Dette er en fin og lang skogstur med mye tid på hesteryggen, så den krever at du er i god rideform.

Dashboard mockup
3-timers tur

Lillomarka

En flott ridetur der du blir kjent med nye områder i Oslo. Vi rir ut gjennom Alnaparken og følger Alnaelven langs fine turstier helt til vi kommer inn i Lillomarka. Vi rir derfa rundt Breisjøen og videre gjennom Lillomarka til vi kommer ut ved hestejordene på Rødtvedt. I sommerhalvåret får vi ofte hilse på hestene fra Alna ridesenter som er der på beite.

Fra Rødvedt rir vi gjennom villaområdet, forbi Bredtvedt kvinnefengsel og langs turstier til vi igjen avslutter turen og kommer tilbake til Alna ridesenter fra den andre enden av Alnaparken. Vi må ut i trafikken en kort strekning når vi rir inn og ut av Alnaparken. Hestene er trygge og rolige og vant til trafikkerte veier.

Alt i alt en fantastisk og variert tur med mange opplevelser underveis.

Dashboard mockup
5-timers tur

Lilloseter

På denne turen rir vi samme runde som på 3-timers turen i Lillomarka, men rir i tillegg helt opp til Lilloseter. Vi har med grime og leietau og på Lilloseter får både hest og rytter en velfortjent pause. Hestene får gresse litt, mens vi spiser matpakken og kan ta oss en rask tur på do hvis vi trenger det.

Det er fine lange og rette strekninger opp mot Lilloseter der vi kan trave og galoppere en del hvis det ikke er mye folk ute på tur.

Det er mange timer på hesteryggen, så du må ha god rideform for å bli med oss på langtur.

Dashboard mockup
Viktig informasjon

Les dette før du melder deg på

For å bli med oss på tur må du mestre hesten i galopp. Det betyr at du må kunne galoppere selvstendig i volter inne på ridebanen, på hvilken som helst skolehest. Du må også kunne ri hesten selvstendig i trafikken. Hestene blir gjerne litt ekstra ivrige ute på tur.

Hvis personalet eller turleder er usikker på om noen deltagere er klare for turridning, kan vedkommende bli bedt om å bli hjemme.
Vi takker for at du forstår at dyrevelferd og sikkerhet er viktig, og vil samarbeide med oss om dette.

Vær og føre

Vi gjør oppmerksom på at turen tilpasses etter vær og føre. Hvis det er mye folk og hardt i bakken, må vi tilpasse tempo.

Oppmøte

Oppmøte kl. 09:30 i resepsjonen. Der vil du bli tatt imot av turleder. Turleder fordeler hester, forteller kort om turen og informerer om hestene vi skal ha med.

Før turen

For å bli bedre kjent med hesten din før du skal ri, steller du og saler på hesten selv. Turlederne er til stede og kan svare på spørsmål og hjelpe til hvis du trenger det. Når alle er ferdige bestemmes rekkefølgen på hestene og så er det ut på tur.

Nødvendig utstyr

Du må ha med egen hjelm og egne ridesko eller støvler med hæl. Har du ikke egnet utstyr, kan du av sikkerhetsmessige årsaker ikke bli med på tur.

Lurt å ha med

Hansker og en liten drikkeflaske. Vi låner ut salvesker som har plass til dette og mobil. Husk å sjekke værmeldingen og kle deg deretter!
Slik fungerer det

Sikkerhetsregler

Sikkerhet er viktig i all omgang med hestene.
Vi vil derfor at du følger våre regler for sikkerhet og hestevelferd:

Bruk din egen hjelm

På grunn av smittevern har vi ikke utlån av hjelmer, så ta med din egen. En hvilken som helst hjelm som sitter godt på hodet fungerer.

Bruk skotøy med skaft og hæl

Skoene kan ikke ha snøring eller andre detaljer som kan hekte seg fast i stigbøylen. Hælen gjør at foten ikke sklir gjennom stigbøylen.

Bruk passende klær

Klærne bør sitte noenlunde tett til kroppen slik at de ikke kan hekte seg fast i utstyret. Alle under 18 år må bruke sikkerhetsvest i sprang.

Still opp hesten etter anvisning

Når du kommer inn i hallen følger du sporet mot klokka og stiller opp hesten der det er plass på midtlinja med hodet mot stallen. Minst 3 meter avstand til de andre hestene.

Stram gjorden rett før du skal opp

Gjorden skal ikke strammes før hesten er i hallen, bare legges inntil slik at salen sitter på. Be om hjelp hvis du er usikker.

Bruk krakk når du skal opp

Når vi bruker krakk eller trapp belaster vi ryggen til hesten mindre enn hvis vi stiger opp fra bakken.
Sjekk at du er forsikret
Ridning regnes som risikoidrett. All omgang med hestene i stallen og under ridning gjøres på eget ansvar. Vi anbefaler derfor at du sjekker at du har en forsikring som dekker eventuelle skader eller ulykker. Vi har selvsagt ansvarsforsikring som dekker om noen av våre ansatte skulle opptre uaktsomt.

Støtt oss med din grasrotandel

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping kan du støtte oss uten at det koster deg noe!